DOMÁCÍ LEMON CURD
neděle, června 09, 2013
Celý den jsem přemýšlela, co bych dnes mohla vyzkoušet ukuchtit. Po několika hodinách prohlížení blogů a webů o vaření jsem si řekla, že bych mohla vyzkoušet známý citronový krém. Prošla jsem si několik receptů a šlo se na věc. Aby celý krém vypadal lépe, udělala jsem si vlastní nálepky na sklenice. :)
4 citrony + kůra ze dvou z nich
120 g másla
220 g cukru (použila jsem krystal)
4 vejce
Vymačkejte šťávu ze všech citronů a ze dvou nastrouhejte kůru. V hrnci rozpusťte máslo, pak přilijte citronovou šťávu s kůrou a cukr. Povařte dokud se vše nerozpustí. Odstavte a nechte vychladnout. Mezitím si metličkou rozkvedlejte vajíčka. Až krém vychladne, po malých částech je přilévejte. Vše důkladně promíchejte, dejte hrnec zpět na plotnu a vařte na středním stupni, za stálého míchání, asi 10 až 12 minut, dokud krém nezačne houstnout. Já osobně jsem odstavila krém v momentě, kdy mi začal zůstávat na vařečce a nebyla to taková voda. Snad je to dobře. :)
Krém můžete dát do ledničky na 2 až 3 týdny a nebo ho prý i zamrazit.
0 comments