RYBÍZOVÁ BUBLANINA TROCHU JINAK
úterý, července 30, 2013
Není to fér, ale před několika dny jsem zjistila, že nám kosáci na zahradě sezobali snad všechen rybíz. Zachránila jsem alespoň to málo co zbylo a na maminčino naléhání upekla rybízovou bublaninu. Bála jsem se, aby se zase něco nepokazilo a rozhodla jsem se použít na pečení formu na chleba. Nakonec takový "rybízový chlebík" vypadal celkem pěkně. :) Recept jsem si propůjčila z blogu Unavená vařečka, rozkošný název. :)
INGREDIENCE
[na formu o průměru asi 26 cm/na formu na chléb]
250 g hladké mouky
150 g cukru
250 g hladké mouky
150 g cukru
1 pytlík vanilkového cukru
3 vejce
50 m lslunečnicového oleje
50 ml mléka
1 pytlík prášku do pečiva
250 g červeného rybízu (můžete namíchat i s bílým)
moučkový cukr na posypání
Oberte rybíz, properte a nechte oschnout. Smíchejte všechny ingredience v míse a připravte vláčné, hebké těsto. Nalijte ho do předem vymazané a vysypané formy. Na těsto nasypte rybíz a pocukrujte. Pokud použijete chlebovou formu, nalijte nejdřív asi 1/4 těsta, poté lehce posypte rybízem a tento proces opakujte dokud nespotřebujete všechen rybíz i těsto. Pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. V mém případě se bublanina v chlebové formě pekla déle, proto ji dobře sledujte a občas ji propíchněte špejlí, abyste zjistili, jak moc je upečená. Poté nechte vychladnout a pocukrujte moučkovým cukrem.
Forma na chleba bude nejspíš při naplnění těstem skoro z poloviny prázdná, ale nebojte se, ona nabyde. :)
0 comments