SEZNÁMENÍ S INDICKOU KUCHYNÍ!

pátek, srpna 23, 2013

Když jsme zjistily, že máme možnost vyzkoušet některý z kurzů Chefparade, rozhodly jsme se pro něco nového. Indická kuchyně je pro nás obě velkou neznámou a její recepty jsou plné, pro nás ne zcela osvojené, ostrosti.


Rozhodně jsme neprohloupily! Kuchař Martin vše skvěle vysvětloval a nechal nás jídla připravovat na vlastní pěst. Ochutnávaly jsme a osvojovaly si pálivý základ této kuchyně! 


Uvařily jsme dohromady tři hlavní jídla a dvě přílohy k tomu. Prvním z pokrmů byly placky Naan. Jednoduché těsto, které si ochutíte podle svého a nasucho opečete na pánvi. Příjemná a jednoduchá příloha k ostatním dobrotám.



Aby nebylo placičkám smutno, uvařily jsme k nim pokrm Chana Masala. Pro nás velice pálivá, ovšem rozhodně chutná směs s cizrnou. Vše jsme snědly a odhodlaly se k dalšímu kroku, smažení zeleninových Pakoras. Na první pohled nevypadají tyto "zlatavé hroudy" nijak báječně, ale chuťově se skvěle doplňují s naším favoritem večera, kuřetem Murgi Malai.





Kokosové mléko krásně provonělo celý pokrm a vlastně i celou kuchyň. S chilli kořením jsme to nepřeháněly, cizrna nám už vypálila skoro všechny chuťové buňky. 



A poslední lákadlo tohoto večera bylo kuře Tikka, které jsme servírovaly na špízu. Břicha už byla naplněna k prasknutí, ale nemohly jsme je tam nechat!

Vše bylo výborné a rozhodně můžeme doporučit!

You Might Also Like

2 comments

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...