RUSTIKÁLNÍ KOLÁČ PODLE KITCHENETTE

neděle, února 16, 2014

Web Kitchenette? Ten zná určitě každý! Skvělé fotky, chutné recepty a všechno do sebe prostě zapadá. Já ho sleduji už nějakou dobu, ale teprve teď jsem se rozhodla konat. Je to sice jeden z jednodušších receptů, ale rozhodně ho mohu doporučit! Udělejte si doma rustikální koláč. Je rychlý a zvládne ho každý. Přiznám se, práci jsem si usnadnila koupí hotového listového těsta. Originální recept z webu Kitchenette vám ale nabídne i variantu, kde se o vše můžete postarat sami. A jako já můžete vyměnit doporučenou meruňkovou marmeládu za nějakou jinou, třeba broskvovo-mučenkovou



INGREDIENCE
{na jeden koláč}

1 balení listového těsta
2 červená jablka
1 polévková lžíce másla
1 polévková lžíce třtinového cukru
1 polévková lžíce broskovovo-mučenkové marmelády
1 žloutek rozšlehaný s polévkovou lžící vody

Připravte si plech vyložený pečicím papírem a předehřejte si troubu na cca 200 °C. Obě jablka dobře omyjte, rozkrojte na poloviny, odstraňte jaderníky a nakrájejte na tenké plátky. Balení koupeného těsta splácejte do hroudy, trochu propracujte a rozválejte na asi 3 milimetry tenký kruh (pokud chcete hezky kulatý koláč, vyřízněte kolo pomocí velkého talíře). Dejte kolo na plech a naaranžujte na něj plátky jablek. Posypejte lžící cukru a po celém koláči rozmístěte pravidelně malé hoblinky másla. Okraj korpusu nakonec potřete rozšlehaným žloutkem. Pečte 20 až 25 minut do zlata. Po vyndání z trouby, ještě za tepla, potřete ovoce marmeládou!

Ten můj je trochu opečenější, ale u nás doma prostě milujeme křupavé koláče!

You Might Also Like

0 comments

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...