BULGUR S FAZOLEMI ADZUKI, JARNÍ CIBULKOU & PLÁTKY ŘEDKVIČEK
čtvrtek, března 06, 2014
S jarem mám spojené samé hezké věci. Plnou zahradu sněženek nebo krokusů, první jarní procházky - kdy svítí slunce, je vám příjemně teplo, ale nemusíte se nutně škvařit i v tílku. Ale také jednu skvělou jarní zeleninu. Krásně rudé a chutné ředkvičky. Sami jsme si je dřív pěstovali doma na zahrádce, ale tomu už tak není, bohužel. Bylo tedy jasné, že další recept musí obsahovat právě je. Představa kombinace s hromadou zeleného listí mě zrovna neuchvátila. A protože je můj tatínek milovník luštěnin a všech možných druhů zrní, napadlo mě vyzkoušet asijské fazole a bulgur. Pokud máte v rodině podobného jedlíka, určitě mu tento salát udělejte - ten můj byl nadšen! :)
INGREDIENCE
{na velkou mísu jarního salátu}
{salát}
půl hrnku neuvařeného bulguru
{salát}
půl hrnku neuvařeného bulguru
půl hrnku neuvařených fazolí adzuki
8 větších ředkviček
2 jarní cibulky
vrchovatý hrnek řeřichy
{zálivka}
olivový olej
čerstvě namletý pepř
citronová šťáva
sůl
Bulgur i fazole hodně zasytí, takže pokud toto jídlo použijete jako předkrm, určitě doporučuji malé porce.
Nejdřív si připravte fazole. Dané množství nasypte do
misky a zalijte studenou vodou. Namočené je nechte minimálně 5 hodin.
Poté fazole propláchněte, přesypte do hrnce, zalijte vodou a nechte asi
45 minut vařit doměkka. Bulgur nasypte do mísy a zalijte jedním hrnkem vroucí
vody. Mísu přiklopte a nechte být asi 30 minut, dokud se všechna voda nevsákne.
Až budou obě ingredience hotové, nechte je vychladnout. Mezitím nakrájejte ředkvičky
na tenké plátky, jarní cibulku na kroužky a natrhejte listy řeřichy. Vše
smíchejte ve velké míse, dochuťte olivovým olejem, mletým pepřem a solí. Můžete
zakápnout trochou citronové šťávy.
0 comments