PRAGUE FOOD FESTIVAL 2014
neděle, května 25, 2014
Tento víkend se konal (a ještě vlastně koná) osmý ročník Prague Food Festivalu. Já osobně jsem chodila na tento festival v dřívějších letech, ale momentálně se objevilo velké množství jiných akcí, které jsou pro mě (jakožto studenta) o něco dostupnější. Nicméně díky Studentpointu jsem se na akci dostala a mohla se podívat, jaké restaurace se na festivalu prezentují. Vypravila jsem se bez doprovodu, takže jsem se ani v ochutnávání nijak nerozjela, ale rozhodně toho nelituji, ráda jsem se na festival podívala. A co jsem ochutnala? Jako první jsem se zastavila na domácí játrovou paštiku s meruňkovou marmeládou od podniku U Štěpána.
Dále mě zaujala cuketová panna cotta s tyčinkami grissini, řeřichou a řepnými klíčky od La Casa de la Havana vieja. Nemohla jsem vynechat stánek řeznictví Naše maso, které nabízelo spoustu dobrot z uzenin a jiných. V menu měli i burger, ale já jsem udělala menší test. Nejím totiž špekáčky, protože mi už několik let přijdou bez chuti. Prostě to není ono. Řekla jsem si ale, že takové řeznictví přeci musí mít dobré špekáčky. A taky že ano!
Dezert jsem si nakonec vybrala ve francouzské restauraci Art Nouveau. Šlo o francouzskou makronku ze zeleného pepře s jahodovým sorbetem, jahodovou pěnou a praskajícím cukrem. Právě ten mi vyloženě připomněl dětství! Ale teď už pojďme na fotky, ty jsou tady nejdůležitější! :)
Mě osobně se festival relativně líbil, ale už jsem si zvykla na jiný způsob objevování nových chutí. Jsou mi sympatičtější akce jako Restaurant Day, Apetit piknik nebo minulý Street Food Festival. S věkem se to ale možná změní. :) Hezký zbytek víkendu!
0 comments