BAGEL S HUMMUSEM, DOMÁCÍM PESTEM ZE SUŠENÝCH RAJČAT A MANDLEMI
čtvrtek, listopadu 27, 2014
Snídaně nemusí být nutně jenom sladká. Pokud máte rádi obložené chleby, bagely si rozhodně zamilujete. Doporučuji ty celozrnné nebo se semínky, bude to hned zajímavější.
Původně jsem chtěla udělat i domácí hummus, bohužel to nevyšlo. Kdybyste se do něj ale chtěli pustit, zkuste recept Lenky z blogu Zelená fazolka. Její hummus je moc dobrý!
INGREDIENCE
{na 3 bagely}
3 bagely
100 až 150 gramů hummusu
2 malé mrkve
4 p. lžíce pesta
3 hrstky salátu
plátky mandlí
(na posypání)
{pesto ze sušených rajčat}
1 hrnek sušených rajčat
2 stroužky česneku
1/3 hrnku vlašských ořechů
olivový olej
parmazán
{na cca 1 malou zavařovačku}
100 až 150 gramů hummusu
2 malé mrkve
4 p. lžíce pesta
3 hrstky salátu
plátky mandlí
(na posypání)
{pesto ze sušených rajčat}
1 hrnek sušených rajčat
2 stroužky česneku
1/3 hrnku vlašských ořechů
olivový olej
parmazán
{na cca 1 malou zavařovačku}
Nejdřív si připravte suroviny na pesto. V mixéru rozmixujte sušená rajčata, česnek a vlašské ořechy. Nemixujte úplně dohladka, nechte pestu hrubší strukturu. Ke směsi přilijte 5 lžic olivového oleje a znovu promixujte. Vzniklou směs zasypte trochou nastrouhaného parmazánu.
A pak už je to hračka. Bagely podélně rozřízněte a namažte hummusem. Mrkve oloupejte a škrabkou z nich udělejte plátky: poskládejte je na hummus. Dále přidejte pesto z rajčat, listy salátu a posypte plátky mandlí. Voilá! Můžete snídat, svačit, jak je libo.
A pak už je to hračka. Bagely podélně rozřízněte a namažte hummusem. Mrkve oloupejte a škrabkou z nich udělejte plátky: poskládejte je na hummus. Dále přidejte pesto z rajčat, listy salátu a posypte plátky mandlí. Voilá! Můžete snídat, svačit, jak je libo.
0 comments