NÁVŠTĚVA RESTAURACE: PIZZA COLOSEUM
pátek, března 06, 2015
Nedávno jsem vám představila restauraci El Barrio De Ángel. Dnes tu mám několik fotografií z mého oběda v restauraci Pizza Coloseum - Na Poříčí, na který mě pozvala Linda Antony (marketing, PR). Předpokládám, že tento podnik zná opravdu hodně lidí, nicméně je to už asi rok, co jsem ho navštívila naposled - konkrétně jejich pobočku na Ovocném trhu. Jejich jídlo mě ale vůbec nezaujalo. V této jsem ovšem byla poprvé a navíc s vcelku velkým časovým odstupem. Jak mi tedy chutnalo?
Nabídka jídel je tu opravdu velká, takže výběr mi chvilku trval. Nakonec jsem za předkrm zvolila Grilovaný kozí sýr s medem, ořechy, rukolou a cherry rajčátky; následoval Grilovaný filet sv. Petra s artyčoky, cherry rajčátky, bramborami a černými olivami, a vše jsem zakončila klasikou: Mascarpone s čerstvými jahodami.
Jelikož jsem na obědě nebyla sama, na stole se objevily ještě krevetky a špagety Aglio, Olio e Peperoncino.
A jaké to všechno bylo? Předkrm v podobě kozího sýra mi opravdu chutnal, i když bych preferovala spíš medovou zálivku, případně víc medu. Samotná rukola, i když se cherry rajčátky, byla totiž suchá, což byla škoda. Jinak jsem ale dostala chutný kozí sýr a křupavou bagetku, možná bych zkusila ony vlašské ořechy nějak zakomponovat právě do rukoly, ale to už tu moc fantazíruju. :D
Následně přišel na řadu filet ze sv. Petra. Ryba byla výborná, i když bych ji trochu dochutila nějakými bylinkami. Nicméně opět rukola, v tomto případě mi přišla už nadbytečná - příloha v podobě brambor, artyčoku, rajčat a oliv rozhodně stačila. Porce na mě byla teda obrovská, ale věřím, že nějaký chlap by ji zdlábl bez problému.
Po těchto dvou jídlech jsem nevěřila, že se do mě ještě něco vejde, ale zvládla jsem to. Dezert? Tomu nemůžu nic vytknout, mascarpone s jahodami je osvědčená klasika a i tady byla tou správnou tečkou na závěr.
Suma sumárum, oběd v Pizze Coloseum mě příjemně překvapil, i když jsou věci, které bych udělala jinak. Za poslední rok ale určitě proběhly nějaké změny a já tak mohla potěšit své chuťové pohárky. Restaurace je v relativně malém prostoru vyřešena "patrově", což na první pohled působilo trochu stísněně, ale postupně ten pocit opadl.
A ještě na závěr. Specialitou restaurace je momentálně takzvaný DIET PLAN, v rámci kterého ve svém menu nabízí nutričně vyvážená jídla. Tento plán sestavila nutriční specialistka Mgr. Lada Nosková a právě filet sv. Petra do něj patří! :)
2 comments
Vypadá to skvěle, ale my do této pizzerie občas zajdeme U Anděla, ale za sebe musím konstatovat, že se dost zhoršili...bohužel, ale jsem ráda, že jste byla spokojená.
OdpovědětVymazatJak říkám, před rokem jsem taky nijak nejásala, ale tentokrát to bylo vcelku příjemné. Je otázka, jestli se nějak zásadně liší kuchařské výsledky v jednotlivých pobočkách. Zkusím prozkoumat! :) Každopádně díky za reakci! :)
Vymazat