ZÁŘIJOVÉ FOOD FESTIVALY

pondělí, října 05, 2015

Zdravím všechny! Jak možná někteří víte z Facebooku, před několika týdny jsem strávila necelých 5 dní v Londýně. Naprostej sen! <3 Článek pro vás budu mít snad brzy, ale poslední dobou je toho opravdu hodně a zrovna na tom londýnském se chci vyřádit! :D 

Dnes tu pro vás mám něco jiného: nahromadily se mi fotky z festivalů, které jsem v září navštívila a chci se s vámi o ně podělit. Pojďme na to! :)

GURMET FESTIVAL VŮNĚ ASIE
{pátek 4. září 2015}

Na začátku září se konaly hned dvě akce, které jsem si nenechala ujít. První byl festival Vůně Asie před obchodním centrem Arkády Pankrác. Společnost mi dělal mladší brácha, miluje totiž (stejně jako já) asijskou kuchyni, především japonskou, ale poslední dobou ho baví i vietnamská. I když se akce konala venku přímo před obchoďákem (toho jsem se malinko bála), místa tam bylo dost a fronty na jídlo nebyly nijak obrovské. Je sice pravda, že jsme na místo dorazili asi v půl třetí, ale na některých festivalech je to chvíle, kdy se hromadí lidí úplně nejvíc. Pořád byl ale všední den. 


Ho Sen: Pho Bo Ga

Gao Den: Kuřecí na cibulce s rýžovými nudlemi, zálivkou a klíčky

Z kuchyní převládala hlavně vietnamská. Popravdě si myslím, že tam skoro nic jiného nebylo, i když podle plánku měla na místě být ještě perská nebo thajská kuchyně. Nabídka se kvůli tomu v mnoha případech opakovala, většina restaurací ale měla i něco originálního. A hlavně, název jídla je sice stejný, ale finální chuť se vždycky může malinko lišit. Jako první jsme ochutnali rýžové nudle od Gao Den a polévku Pho Bo Ga od restaurace Ho Sen: z těhle dvou zvítězily rýžové nudle. Byly velice chutné a super šmrnc jim dodala osmažená cibulka.


E-asia: Bánh rán a smažená krevetka

Ho Sen: Čerstvý závitek s krevetami

Od restaurace Ho Sen jsem vyzkoušela ještě čerstvý závitek. Nezklamal, často mi ty nesmažené chutnají mnohem víc. Jako poslední jsme si koupili kuličku Bánh rán a malou smaženou krevetu od stánku E-asia. Bánh rán opět super, kupujeme si ho s bráchou na každém asijském festivalu, je to náš sourozenecký rituál. Smažená kreveta mi přišla taková nijaká, nebyla k ní ani žádná omáčka: mám raději tu, která je obalena v panko strouhance.

FOODPARADE
{sobota 5. září 2015}

Druhá akce byl už tradiční Foodparade. Konal se přesně na mé narozeniny, takže jsem si tento den užila o to víc. S přítelem nás trochu překvapilo množství lidí, které se do areálu nahnalo, ale stihli jsme si koupit chefy ještě bez front a stačily nám. Počasí bylo ideální, střídaly se mraky se sluncem a nebylo ani tak velké teplo. Myslím si, že by ale festivalu prospěla o něco větší obměna restaurací (některé na této akci vidím už asi potřetí, což neznamená, že by mi u nich nechutnalo, ale zkusila bych něco jiného). Každopádně všechno vybrané jídlo nám moc chutnalo, takže za mě spokojenost! 


Burger Bar: Burger Dolce Villa s křepelčím vajíčkem v domácí housce sypané sezamem

Palačinkárna Galetka: Galette GURMÁN: sýr Madeland, slanina, listový špenát, zakysaná smetana

Jako první jsme si dali burger od Burger Baru, přítel měl opravdu hlad. Zvolili jsme variantu s křepelčím vajíčkem a dobře jsme udělali. V části delikates jsme neodolali palačinkám a koupili si špenátovo-slaninovou variantu Gurmán. Byla opravdu poctivá, sýr jsme měli všude! 





Angelato: Mascarpone & divoké fíky

Etnosvět: "Kachní" rolky, marinovaná okurka, hoisin omáčka

Po první várce jsme si dali delší pauzu, abychom prošli celý areál a zjistili, na co se zaměřit. Všimla jsem si, že se účastní i zmrzlinárna Angelato, takže jsem potřebovala vyzkoušet další z jejich speciálních příchutí. Tentokrát to bylo mascarpone s divokými fíky. Rozhodně jsem neprohloupila. Sice mám nejradši zmrzliny z ovoce na styl sorbetu, ale tuhle dobrotu bych si dala znovu. 

Stejně tak jsem potřebovala navštívit restauraci Etnosvět, o které jsem se dozvěděla jen několik dní před akcí. Dala jsem si jejich "kachní" rolky s okurkou. Chutnaly mi, ale myslím si, že velkou zásluhu na tom měla přítomná hoisin omáčka, kterou zbožňuju. Je tedy otázka, jak by to dopadlo, kdyby restaurace zvolila jiné dochucení.





U Modré Kachničky: Paštika z divoké kachny s malinovou omáčkou

Poslední slanou dobrotu jsem si koupila U Modré Kachničky, která byla na festivalu i loni. Zaujala mě paštika s malinovou omáčkou, ke které jsem si vzala kus pečiva. Trochu tvrdé, ale podstatná byla paštika. Moc dobrá, v kombinaci s malinami zajímavý předkrm.




Apartmán - Hotel Jítrava: Hrušky z naší aleje, piškot a tvaroh

Po necelých dvou hodinách se zahrada Trojského zámku naplnila tolik, že jsme se rozhodli koupit si poslední pokrm, sladkou tečku na závěr. Vybrali jsme si ji u stánku hotelu Jítrava. Jejich dortík s hruškami byl hodně sytý, stačila by mi asi poloviční porce, ale chutný. Sice nejsem největší fanoušek takových dezertů, ale udělala jsem výjimku. 



ASIA FOOD FEST
{sobota 26. září 2015}

Poslední z vybraných je Asia Food Fest. Z těchto tří to byl bohužel festival, ze kterého jsem nebyla zrovna nadšená. Způsobila to špatná organizace akce, málo místa k sezení a stánky, které s asijskou kuchyní neměly nic společného. Jídla jsme proto neochutnali nijak mnoho.

S bráchou jsme chtěli zvolit strategii brzkého příchodu, ale nakonec jsme stihli dorazit až po dvanácté. V tu dobu byla Smíchovská náplavka nacpaná k prasknutí a přes fronty nebylo pořádně vidět, z čeho můžeme vybírat. Na nějaké ty fronty i davy jsem si už zvykla, ale tohle bylo i na mě moc. Navíc jsem nepochopila stánek s medovníky a jinými dorty hned u vchodu a následně i klasické burgery. 



Bao Bao: Bao Burger, Bánh chay & Bánh rán

Postavili jsme se do jedné z menších front u bistra Bao Bao. Odtud jsme si vzali hned několik věcí: Bao Burger, Bánh chay a Bánh rán. Vybrali jsme si dobře, burger ve velkém knedlíku mě bavil, ale dochutila bych ho lepší omáčkou. Bán chay byla věc, o které jsem nevěděla vůbec nic, ale chtěla jsem vyzkoušet něco nového. Šlo o malé knedlíčky, které byly plné lepkavé šťávy, a i když vypadaly přinejmenším zvláštně, pochutnala jsem si! :) Jako poslední tradičně kulička Bánh rán.


Somtam: Satay s arašídovou omáčkou & Bo Ssam

Poté jsme se snažili projít celý prostor od začátku až do konce, ale tlačení se mezi lidmi nás brzo přestalo bavit. Stoupli jsme si proto ke stánku Somtam, kde nabízeli špízy satay s arašídovou omáčkou, bratrovo oblíbené jídlo. Já jsem toho využila a koupila si pokrm Bo Ssam. Šlo o pečené vepřové s nakládanou zeleninou, které jsem dostala v salátovém listu. Nejvíc nám chutnal špíz, maso bylo krásně šťavnaté! 

Jídlo teda vcelku dobré, pro příště vylepšit organizaci, místo a doladit výběr stánků! :)




You Might Also Like

0 comments

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...