CONCHIGLIONI PLNĚNÉ RAJČATOVO-HOUBOVOU SMĚSÍ SE ŠPENÁTEM
sobota, března 12, 2016
Na několika stránkách jsem už viděla recepty s těstovinami conchiglioni. Jsou to vlastně takové velké mušle, které se dají skvěle naplnit. Fantazii se meze nekladou, nicméně já jsem zvolila strategii - spotřebuj to, co máš doma. Ve finále jsem tedy pracovala s houbami portobello, plechovkou rajčat a mraženým špenátem! :)
INGREDIENCE
[cca 2 porce]
20 KS CONCHIGLIONI GIGANTI
20 KS CONCHIGLIONI GIGANTI
SŮL
5 PORTOBELLO ŽAMPIONŮ
2 STROUŽKY ČESNEKU, prolisované
1 PLECHOVKA SEKANÝCH RAJČAT V RAJČATOVÉ OMÁČCE, 400 g
cca 180 G SPAŘENÉHO LISTOVÉHO ŠPENÁTU, já použila mražený
SŮL, PEPŘ, SUŠENÝ ČESNEK
OLIVOVÝ OLEJ
cca 40 G SÝRA GRANA PADANO, nastrouhaného
4 CHERRY RAJČATA
ČERSTVÁ BAZALKA
5 PORTOBELLO ŽAMPIONŮ
2 STROUŽKY ČESNEKU, prolisované
1 PLECHOVKA SEKANÝCH RAJČAT V RAJČATOVÉ OMÁČCE, 400 g
cca 180 G SPAŘENÉHO LISTOVÉHO ŠPENÁTU, já použila mražený
SŮL, PEPŘ, SUŠENÝ ČESNEK
OLIVOVÝ OLEJ
cca 40 G SÝRA GRANA PADANO, nastrouhaného
4 CHERRY RAJČATA
ČERSTVÁ BAZALKA
1. Jako první si uvařte těstoviny, tento druh se vaří celkem dlouho, takže si mezitím v klidu připravíte směs. Ty moje se vařily 18 minut, možná jsem je tam nechala i o minutku déle, protože mi pořád přišly tvrdé: budete to muset zkrátka sami vyzkoušet :)
2. Zatímco se vám vaří těstoviny, připravte si směs. Začněte s houbami, které jen lehce otřete, případně opláchněte, osušte a nakrájejte na drobné kostičky.
3. Přendejte je do pánve a zakápněte trochou oleje. Přidejte prolisovaný česnek a pár minut restujte. Až houby zhnědnou, můžete k nim přilít plechovku rajčat. Promíchejte a nechejte chvíli povařit.
4. Pokud máte čerstvý špenát, určitě ho můžete použít (nejdřív ho trochu spařte, lépe se vám bude do směsi přimíchávat). Já jsem ho ale bohužel neměla, takže jsem si povařila kostky zmraženého listového, který jsem poté dostatečně scedila a nechala trochu vychladnout. Je to na vás, každopádně základem je, abyste k přípravě směsi měli požadované množství spařeného špenátu. Ten můžete lehce pokrájet a poté přidat do pánve.
5. Celou směs dochuťte solí, pepřem a sušeným česnekem: pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete přidat mleté chilli.
6. Jakmile budete mít uvařené těstoviny, nechejte je trochu vychladnout, ať se vám potom lépe plní. Mezitím si předehřejte troubu na takových 170 °C a vložte do ní pekáček s rozčtvrcenými cherry rajčaty: můžete si je nechat trochu opéct.
7. Hotovou směsí naplňte uvařené těstoviny, vyskládejte do pekáčku k rajčatům, posypejte nastrouhaným sýrem, zakápněte olejem a dejte na několik minut zapéct. Zároveň se vám tak celé jídlo ohřeje.
8. Podávejte posypané natrhanou čerstvou bazalkou.
0 comments