KRŮTÍ NA ŠALOTKÁCH SE ŠPAGETAMI Z ČERNÝCH FAZOLÍ
středa, června 22, 2016
Zase krůtí! No jo, ale doma se nám to nějak sešlo :) Tento pokrm je spíše taková dietní rychlovka: krůtí maso, zelenina a do toho bezlepkové špagety z černých fazolí.
INGREDIENCE
[2–3 porce]
200 G KRŮTÍHO MASA (medailonky)
3–4 ŠALOTKY
2 STROUŽKY ČESNEKU
100 G MRAŽENÉHO HRÁŠKU (např. Český hrášek Dione)
1 ORANŽOVÁ PAPRIKA
SŮL, PEPŘ
OLIVOVÝ OLEJ
2 HRSTI ŠPAGET Z ČERNÝCH FAZOLÍ, cca 100 g
(k dochucení dále např. čerstvé bylinky, sušený česnek, provensálské koření aj.)
200 G KRŮTÍHO MASA (medailonky)
3–4 ŠALOTKY
2 STROUŽKY ČESNEKU
100 G MRAŽENÉHO HRÁŠKU (např. Český hrášek Dione)
1 ORANŽOVÁ PAPRIKA
SŮL, PEPŘ
OLIVOVÝ OLEJ
2 HRSTI ŠPAGET Z ČERNÝCH FAZOLÍ, cca 100 g
(k dochucení dále např. čerstvé bylinky, sušený česnek, provensálské koření aj.)
- Krůtí medailonky nakrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete a dejte stranou.
- Šalotky s česnekem oloupejte a nakrájejte na plátky. Přesypejte do rozpálené pánve a zakápněte olivovým olejem. Chvíli restujte a poté přidejte maso. Pokračujte v restování dozlatova (maso musí být samozřejmě dostatečně propečené).
- V malém rendlíku s trochou vody mezitím povařte mražený hrášek (stačí jen chvilka) a poté slijte. Papriku nakrájejte na proužky a orestujte na troše oleje v rendlíku po slitém hrášku.
- Špagety povařte v osolené vodě asi 5 minut, poté slijte.
- K hotovému masu, šalotkám a česneku přidejte špagety, zasypejte hráškem, paprikou a vše dobře promíchejte. Dosolte, dopepřete (pokud chcete, můžete přidat nějakou čerstvou bylinku a další koření).
0 comments