RYCHLÝ KUŘECÍ SENDVIČ
čtvrtek, července 07, 2016
[2–4 porce]
1 PLECHOVKA CELÝCH LOUPANÝCH RAJČAT V RAJČATOVÉ ŠŤÁVĚ, 400 g
2 STROUŽKY ČESNEKU
OLIVOVÝ OLEJ
140 G PEČENÉHO KUŘECÍHO, natrhaného a bez kůže
já jsem použila zbytek masa z celého kuřete, které jsme měli včera
1 SNÍTKA ROZMARÝNU
4 LÍSTKY BAZALKY
TROŠKU JARNÍ CIBULKY
SŮL, PEPŘ, MLETÉ CHILLI VLOČKY
4 VELKÉ KRAJÍCE KVÁSKOVÉHO CHLEBA
2 STROUŽKY ČESNEKU
OLIVOVÝ OLEJ
140 G PEČENÉHO KUŘECÍHO, natrhaného a bez kůže
já jsem použila zbytek masa z celého kuřete, které jsme měli včera
1 SNÍTKA ROZMARÝNU
4 LÍSTKY BAZALKY
TROŠKU JARNÍ CIBULKY
SŮL, PEPŘ, MLETÉ CHILLI VLOČKY
4 VELKÉ KRAJÍCE KVÁSKOVÉHO CHLEBA
- Nejdřív si připravte omáčku. Plechovku rajčat vlijte do pánve (celá rajčata trochu pokrájejte). Jeden stroužek česneku oloupejte, nakrájejte nadrobno a přidejte k rajčatům. Zakápněte olivovým olejem a povařte.
- Lístky rozmarýnu a jarní cibulku pokrájejte nadrobno, vše přidejte k omáčce. Dochuťte solí, pepřem a chilli.
- K dochucené omáčce přidejte natrhané kousky hotového kuřecího, dobře promíchejte, ať se vám vše spojí a případně dosolte. Nakonec přidejte natrhané lístky bazalky.
- Krajíce chleba opečte v topinkovači.
- Ještě horké je lehce potřete česnekem, zakápněte olejem a přidejte pořádnou porci kuřecí směsi.
- Podávejte s trochou salátu, ale klidně i jen tak :)
0 comments