MERUŇKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM & DROBENKOU

středa, července 31, 2013

Sezona meruněk je v plném proudu, a tak by byl hřích ji nevyužít! Meruňky se vyplatí rozmazlovat! Ustelte jim na lehoučkém bublaninovém těstě, tvarohu a přikryjte je peřinkou z drobenky. Odvděčí se vám vláčnou, ovocnou chutí, která k létu prostře patří!




INGREDIENCE
[na plech o rozměrech asi 30x40 cm]

[těsto]
350 g polohrubé mouky
350 g bílého jogurtu
2 vejce
100 ml slunečnicového oleje
120 g krupicového cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
asi 20 kousků zralých meruněk

[tvarohová náplň]
400 g polotučného tvarohu
150 g moučkového cukru
3 žloutky
2 polévkové lžíce rumu

[drobenka]
200 g hrubé mouky
100 g másla
100 g krupicového cukru

Začneme od těsta: 2 celá vejce vyšleháme s oběma cukry, přidáme jogurt a poté pomalu vmícháme olej. Mouku promícháme s práškem do pečiva a postupně zapracujeme do vaječné směsi, dokud nezískáme hladké, středně tekuté těsto. Plech vyložíme pečícím papírem a směs rozprostřeme po celé ploše. Troubu předehřejeme na 180°C. 
Na tvarohovou náplň smícháme žloutky s moučkovým cukrem, poté postupně vetřeme tvaroh a na závěr přilejeme rum. 
A hurá na meruňky! Pečlivě je omyjeme, vypeckujeme a rozkrojíme napůl. Necháme okapat a mezitím si připravíme drobenku: mouku promícháme s cukrem, přidáme na kostičky pokrájené máslo a vytvoříme sypkou směs bez větších hrudek másla. 
Teď už jen dílo zkompletovat: na připravené těsto naneseme rovnoměrně tvarohovou vrstvu, poklademe meruňkami řeznou stranou nahoru a na závěr posypeme drobenkou.
Pečeme zhruba 40 minut, dokud povrch nezpevní a drobenka nezezlátne.

You Might Also Like

0 comments

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...