PASTAPEDIE
úterý, července 30, 2013
Ruku na srdce, tu situaci zná snad každý: sedíte v italské restauraci,
bloumáte nad jídelním lístkem a snažíte si vybavit, jaký že je rozdíl
mezi pappardelle a tagliatelle (bohužel marně). Situaci nám nijak
neusnadňuje ani fakt, že druhů těstovin neustále přibývá. Při
návštěvě italských podniků si tak často připadáme jako přírodovědci na
výpravě za objevováním nových živočišných druhů: můj poslední úlovek má
název "radiatori". Právě tyto těstoviny (které k mé radosti nakonec
opravdu měly tvar ústředního topení) se pro nás staly hnacím motorem k
vytvoření PASTAPEDIE - encyklopedie těstovin.
S pastapedií se podíváme za obzor "fleků","kolínek" a "mušliček" a představíme si jednotlivé druhy těstovin, které se tak snad pro vás stanou víc, než jen jazykolamem na jídelním lístku. Jdeme na to!
PS: Jelikož druhů těstovin najdeme na celém světě více než 100, jistě pochopíte, že seznam budeme doplňovat postupně ;). Děkujeme!
![]() |
Tyhle těstoviny se například hodí i jako dekorace. |
S pastapedií se podíváme za obzor "fleků","kolínek" a "mušliček" a představíme si jednotlivé druhy těstovin, které se tak snad pro vás stanou víc, než jen jazykolamem na jídelním lístku. Jdeme na to!
PS: Jelikož druhů těstovin najdeme na celém světě více než 100, jistě pochopíte, že seznam budeme doplňovat postupně ;). Děkujeme!
0 comments