SNÍDANĚ O DVANÁCTÉ

čtvrtek, července 25, 2013

Dnes jsem byla vyloženě lenoch a dostala jsem se k snídani až kolem poledne. Vzpomněla jsem si, že na internetu koluje recept na rychlá vejce z trouby. Rozhodla jsem se je vyzkoušet! Udělala jsem menší změnu oproti originálu; ten pravý je z knihy Když vaří táta



INGREDIENCE
{na 2 porce}

2 vejce
4 až 6 plátků šunky
4 malá rajčata
1 balení sýru mozzarella
trochu olivového oleje
máslo na vymazání misek
2 až 3 lžíce smetany ke šlehání
čerstvá bazalka
4 nevyloupané stroužky česneku
sůl, namletý pepř


Předehřejte troubu na 180 °C. Rajčata nakrájejte na plátky, dejte na plech, pokapejte olejem a posypte lístky bazalky. Přidejte nevyloupané, jemně zmáčknuté stroužky česneku. Pečte v troubě přibližně 10 minut. 
Zapékací misku vymažte máslem, po stěnách rozložte plátky šunky a na spod pokladťe kusy nakrájené mozzarelly. 
Rozdělte vajíčka, žloutky dejte na stranu a bílky smíchejte spolu se smetanou. Ochuťte a nalijte do misek. Rajčata vyndejte z trouby, nasypte do misek a nakonec zalijte žloutky. Bazalku použijte na ozdobu. 
Pečte v troubě asi 10 až 15 minut.

You Might Also Like

0 comments

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...