PREMIÉROVÉ POHOŠTĚNÍ!

úterý, srpna 27, 2013

Minulý týden se uskutečnil jeden z našich snů, péct a vařit pro někoho jiného než jsme my samy. Taková věc potěší každého kuchtíka, moment kdy jejich výtvory ochutná někdo jiný, někdo "nezaujatý". A tak jsme pekly francouzské občerstvení na firemní raut. Mezi ně patřily naše oblíbené quiche, většinou v mini podání, tartelette a prvně jsme zkusily i sladké profiteroly. 

Mini quiche jsme ozdobily voňavým tymiánem.

Vzhledem k tomu, že jsme mini quiche už zkoušely, rozhodly jsme se využít ty, které jsme již pekly, ale s trochou změn. Mezi první kroky ovšem patřilo něco jiného! Najít to správné těsto a zjistit, jak dlouho se jednotlivé korpusy pečou. První "mission impossible" byla na světě. Několik dní jsme zkoušely různé recepty na těsta; měly plná břicha výtvorů, které byly buď příliš sladké a nebo málo výrazné. Až jsme nakonec našly to pravé, díky kuchařce, kterou si Barunka přivezla z Francie. Hurá, mohlo se jít připravovat těsto. 


Abychom si ušetřily trochu času, připravily jsme si jednu z náplní sladkých tartelette dopředu, a to právě známý lemon curd. Recept na něj najdete ZDE! Den před celou akcí jsme pekly, vařily, chladily od rána až do večera. Když jsme se odebraly do postele, usnuly jsme během tří vteřin. Tím ale naše práce nekončila, v den D jsme dopoledne ještě provedly několik dodělávek a samotnou přípravu profiterolů.
Quiche se sušenými rajčaty, restovaným lilkem a mozzarellou.

A co jsme tedy upekly? Ze sladkých to byly tartelette s citronovým krémem "lemon curd", tartelette s lesními plody a vanilkovým krémem a tartelette s čokoládou, karamelem a slaným máslem. Pro sladké jsme se rozhodly ještě jednou a to v podání profiterolů, které jsme udělaly s vanilkovým krémem a máčené v čokoládě. 




Ze slaných jsme původně chtěly dělat všechny v mini provedení, ale abychom rozbily celou tu hromadu malých koleček, rozhodly jsme se upéct jeden klasicky velký quiche. Právě ten měl náplň sušených rajčat, restovaného lilku a mozzarelly se smetanou. 



A takhle krásně naservírované jsme je měly.  

Kromě něj jsme upekly právě tyto roztomile vypadající, maličké quiche a to s různými náplněmi. Jednou z nich byla i náplň podle receptu na známý "chlapský" quiche Lorraine, jehož hlavní (téměř jedinou) ingrediencí je anglická slanina. Oblíbeným byl také quiche s uzeným lososem a se špenátem a poslední z nich, s kozím sýrem a karamelizovanou cibulkou.

Tartelette s lesními plody a vanilkovým krémem.

Kolem poledne nás ale čekal poslední boj, zabalení hromady upečených dobrot do krabic. Jak zabalit 70ks kulatých laskomin tak, aby se vešly do auta? Bylo to těžší než jsme si myslely, ale zvládly jsme to. I snaha nejet tak rychle nebo nenajet do nějaké díry proběhla úspěšně. 



A to už jsme my, klidné a se zástěrami. Připravené vítat hosty. Stoly byly tématicky potažené kostkovaným ubrusem, piknik se tu nezapře. Navíc jsme získaly skvělé, bio dřevěné, podtácky! 




Už se těšíme na další příležitost k pečení pro jiné, která se snad brzy zase objeví! :)

You Might Also Like

0 comments

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...