KANČÍ GULÁŠEK
pondělí, září 30, 2013
Podzim je tu, to nemůžeme popřít. A k němu se rozhodně hodí nějaká ta zvěřina. Všimla jsem si, že v mrazáku máme nějaké kančí maso a rozhodla jsem se ho využít. Guláš je jednou z několika možností. Recept je jednoduchý, původně ho mám z Velké české kuchařky, ale zjistila sem, že mi pár ingrediencí chybí a rozhodla se udělat pár kosmetických úprav.
Tento pokrm krásně zaplní hladové žaludky, když vám bude zima, určitě i zahřeje a po takovém obědě se budete chtít už jen válet. Je tedy ideální na nedělní dlabanec. A teď pojďme k receptu!
INGREDIENCE
asi 1 kg kančí plece
8 polévkových lžic oleje
3 až 4 středně velké cibule
2 bobkové listy
4 stroužky česneku
mletý pepř
mletá paprika
majoránka
4 polévkové lžíce hladké mouky
voda
sůl
Očištěné maso lehce odblaníme a nakrájíme na menší kousky. V oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách ho opečeme. Chvíli podusíme, aby maso pustilo šťávu. Pak vše osolíme, vmícháme dostatek mleté papriky (aby se šťáva krásně obarvila), utřený česnek, přidáme bobkový list a podlijeme horkou vodou, aby bylo maso pod vodou. Dusíme do měkka asi dvě hodiny.
Když je maso měkké, šťávu částečně vydusíme, vše zasypeme moukou, osmahneme a podlijeme vodou. Poté přidáme mletý pepř, rozemletou majoránku, dobře promícháme a ještě chvíli provaříme. Finálně můžeme dopepřit a dosolit.
Jako přílohu můžete použít chleba nebo jiné pečivo, ale nejlepší budou rozhodně houskové knedlíky!
Dobrou chuť!
0 comments