MORAVSKÉ ZELNÍKY SE ŠPENÁTEM & BYLINKOVOU OMÁČKOU

čtvrtek, prosince 26, 2013

Štědrý den je za námi a během té doby to byl pěkný zmatek. O to míň bylo času na blog a za to se omlouváme. Snad to bude zase lepší. Až na ty zkoušky, které jsou za dveřmi. No uvidíme. Každopádně jsem si konečně vyzkoušela recept z kuchařky, kterou jsem představila v minulém článku. Sexy moderní česká kuchyně mi představila recept na jednoduché a velmi chutné zelníky. Autorem receptu je Miroslav Grusz, který se na knize podílel.


Proč jsem si vybrala tento recept? Je lehký, příprava trvá jen chvíli a v tomto čase, kdy se neustále něco vaří nebo peče, je dobrou "rychlovkou". Zelníky si můžete dát jen tak, s nějakým salátem nebo třeba s domácí tlačenkou! Přesně tak to udělal můj taťka a moc si to pochvaloval. Jde se na to!



INGREDIENCE

{zelníky}
200 g nahrubo nastrouhaných brambor
200 g najemno nastrouhaných brambor
400 g kysaného zelí
150 ml řepkového oleje
2 vejce
sůl a pepř

{omáčka}
80 ml zeleninového vývaru
15 g kremžské hořčice
25 g čerstvých bylinek
60 ml olivového oleje

{příloha}
400 g čerstvého listového špenátu


Z překrájeného kysaného zelí a nastrouhaných brambor musíte dobře vycedit vodu. Pak je smícháte v míse dohromady, přidáte vajíčka a ochutíte solí a pepřem. Ti, kdo mají rádi maso, mohou do zelníků přidat trochu slaniny. Z těsta vytvarujte placky různých tvarů dle fantazie a pečte zprudka, krátce, dozlatova na teflonové pánvi. Zeleninový vývar, kremžskou hořčici, bylinky a olivový olej rozmixujte mixérem dohladka. Servírujte s čerstvým orestovaným špenátem, který pokapte připravenou bylinkovou omáčkou. 

You Might Also Like

0 comments

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...