BRAMBOROVO-ČESNEKOVÝ KRÉM
neděle, ledna 19, 2014
A zase nějaká ta polévka! Ono je to to nejlepší, co si může člověk dát, když je trochu lezavo. Nejsou sice žádné extrémní mrazy, ale těžko říct, jak to bude vypadat v příštích dnech. Proto si ji rozhodně udělejte, česnek je ten správný společník v boji proti nachlazení. Stejný recept je uveřejněn i v lednovém čísle magazínu Cinnamon, do kterého jsem měla možnost přispět. Určitě se na něj, i na první číslo, podívejte. Kromě bramborovo-česnekového krému najdete v kapitole Polévkárna ještě cuketovou polévku s rukolou a batátovou polévku s rajčaty. Pojďme společně bojovat proti bacilům!
INGREDIENCE
{krém}
90 g másla
{krém}
90 g másla
2 menší
hlavičky česneku
2 cibule
300 g brambor
500 ml mléka
500 ml drůbežího vývaru
sůl a
čerstvě mletý pepř
Hlavičky česneku rozeberte na stroužky a oloupejte. Oloupané brambory nakrájejte na menší kostky. Ve větším hrnci rozehřejte 30 gramů másla a celé stroužky česneku opékejte dozlatova při mírné teplotě. Přidejte nadrobno nasekanou cibuli a poduste, asi tak 3 minuty. Poté přisypte brambory a zbytek másla. Duste dalších 10 minut, dokud cibule nezměkne. Brambory se vám nesmí přichytit ke dnu. Přilijte mléko a vývar nebo vodu. Vařte asi 15 minut, do změknutí brambor. Až bude vše hotové, rozmixujte obsah hrnce mixérem a vzniklý krém dochuťte solí a pepřem.
0 comments