HOVĚZÍ MASO V SEZAMOVÉ OMÁČCE SE SALÁTEM Z ČERVENÉHO ZELÍ & CUKROVÉHO HRÁŠKU

středa, února 19, 2014

Zelí. Zelenina, která mě v mém dětství denně strašila. Vařené bylo moc kyselé, syrové bylo prostě divné. Určitě to někdo z vás také zažil. Dost dlouho mi trvalo, než jsem se to bílé naučila jíst aspoň trochu. Ale červené udělané na sladko? To je jiná. Ráda si ho dám s pečenou kachničkou a knedlíkem. A tak jsem se rozhodla vyzkoušet i jeho čerstvou variantu, která se skvěle hodí do salátů. Aby mu nebylo smutno, použila jsem ještě lusky cukrového hrášku


INGREDIENCE
{pro 2 až 3 osoby}

{maso}
400 g hovězí svíčkové (očištěné)
150 g červeného zelí (tence nakrájené)
hrst lusků cukrového hrášku

{omáčka}
30 ml sójové omáčky
30 ml bílého vinného octa
polévková lžíce slunečnicového oleje
30 g cukru krupice
2 menší stroužky česneku
polévková lžíce sezamových semínek
trocha mletého chilli

{příloha}
rýžové nudle Vermicelli



Nejprve si připravte maso. Očistěte ho od blan a nakrájejte na plátky. Hovězí maso krájíme přes vlákno, aby nebylo příliš tvrdé. Přendejte plátky do větší misky a schovejte do lednice.
Rozehřejte malou pánev, do ní poté vložte sezamová semínka a opékejte dozlatova (nenechte je bez dozoru, mohou se rychle spálit). Zlatavá semínka nasypte do misky a přidejte k nim prolisovaný česnek. Přilijte sójovou omáčku, cukr, ocet, olej a trošku mletého chilli. Všechno dobře promíchejte! 


Hovězí plátky zalijte 1/4 připravené omáčky, zakryjte fólií a dejte stranou. Nechte ho venku, aby se dostalo na pokojovou teplotu. V pánvi lehce orestujte lusky hrášku, smíchejte ho s nakrájeným zelím a přilijte polovinu zbylé omáčky. Ingredience dostatečně smíchejte. 
Maso pečte asi 1 minutu na každé straně (dokud není hezky hnědé). Upečené kousky přidejte do poslední části zbylé čerstvé omáčky. Na talíř naservírujte mix zelí a lusků, přidejte plátky masa a ihned podávejte. Jako přílohu můžete zvolit již zmíněné rýžové nudle Vermicelli nebo rýži. Vermicelli jsou hotové hned. Přiveďte vodu v hrnci k varu, poté do ní vložte nudle (množství záleží na vás, já dala dva svazky a bylo jich až až), zakryjte pokličkou a odstavte z ohně. Takto nudle nechte 3 minuty (pokud je budete chtít orestovat) nebo 4 minuty. Poté je sceďte a propláchněte studenou vodou.

You Might Also Like

0 comments

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...