NÁVŠTĚVA BISTRA SISTERS
úterý, února 25, 2014
S novými bistry se v Praze doslova roztrhl pytel. A je to jenom dobře. Líbí se mi, jak tento druh podniků získal na popularitě i u nás. Tentokrát jsem se ale rozhodla prozkoumat prostředí a nabídku bistra, které má jasnou specializaci. Chlebíčky. No, já a chlebíčky. Už několik let se jim spíš vyhýbám. A to z toho důvodu, že na ně už prostě nemám takovou chuť. Po návštěvě bistra Sisters (projektu známé Hany Michopulu) jsem ale změnila názor!
![]() |
Kde bistro najdete? V Dlouhé ulici. |
Z fotek na internetu bych vůbec neřekla, že je podnik tak malinký. Jenom několik míst k sezení a jednoduchý, čistý interiér. Rozhodně zde panovala příjemná atmosféra, která mi vykouzlila úsměv na rtech (stejně jako ochotná a milá obsluha).
A co jsem se rozhodla ochutnat? Do oka mi padly tři chlebíčky: krevetový s estragonovou majonézou, vajíčkový s řeřichou a šunkový na másle s křenem a pečenou švestkou. V nabídce bylo ještě několik druhů, ale tři kusy mi akorát stačily. Protože jsem měla naspěch, nechala jsem si vše zabalit. Ohromily mě jejich krabičky - přímo dělané na tři chlebíčky.
A co jsem se rozhodla ochutnat? Do oka mi padly tři chlebíčky: krevetový s estragonovou majonézou, vajíčkový s řeřichou a šunkový na másle s křenem a pečenou švestkou. V nabídce bylo ještě několik druhů, ale tři kusy mi akorát stačily. Protože jsem měla naspěch, nechala jsem si vše zabalit. Ohromily mě jejich krabičky - přímo dělané na tři chlebíčky.
![]() |
Můj favorit - krevetový na žitném chlebu. |
Celkově jsem byla spokojena. Chlebíčky byly opravdu čerstvé, z kvalitních surovin a v zajímavých kombinacích. Právě pomazánky, uzeniny a ostatní ingredience musím pochválit. Jedna jediná věc mě ovšem zarazila (možná trochu zklamala), a to výběr chleba. Zní to asi zvláštně, když důležitou součástí chlebíčků je právě on. Problém nebyl všude, u verze s krevetou jsem ochutnala žitný chléb, který byl opravdu skvělý (i přes jeho krkolomnější konzumaci)! Ale u dalších dvou chlebíčků jsem zřejmě čekala něco jiného, něco zajímavějšího. Klasický bílý chléb zná přeci jen většina z nás. Bistro vám ale mohu rozhodně doporučit! Nebojí se experimentů; je tedy jasné, že i u chleba dojde k nějaké obměně.
Navíc připravují na každý všední den polévku nebo něco sladkého. A to bych to nebyla já, abych si nevzala sladkou tečku na závěr. Nakonec ji sice snědla má maminka, nicméně skořicová rolka jí moc chutnala!
6 comments
Hmm tak to vypadá opravdu zajímavě :)
OdpovědětVymazatto rozhodně :)
VymazatVe čtvrtek se tam taky konečně chystám :)
OdpovědětVymazatTak nám pak napište, jak chutnalo vám! :)
VymazatVypadaji krasne, ale ten chleb se mi z fotek zda strasne suchy, nebyl?
OdpovědětVymazatPravda, trochu tak vypadá. U šunkového možná trochu. Vajíčkový se svojí pomazánkou rozhodně ne :) Spíš byl chléb takový obyčejný.
Vymazat