JABLEČNÉ MINI GALETTES SE ŠLEHAČKOU

pátek, března 14, 2014

Je sice pravda, že jsem slibovala report z Budapeště, ale na něm musím ještě nějakou chvilku pracovat. Proč? Za prvé se v něm chci hezky vypovídat o svých dojmech celkově, protože tohle město je neuvěřitelně různorodé. Na několika metrech můžete vidět gigantické budovy, které svojí krásou berou dech, nicméně o ulici vedle vás s klidem vyleká rozpadlý, nevabný dům, který je posprejovaný od střechy až po základy. Druhý důvod je o něco méně poetický - jednoduše můj počítač není nafukovací a těch víc jak 300 fotek (ano, minimálně tolik jsem jich za necelé dva dny nafotila) se mi do něj už prostě nevejde! :D Takže musím v příštích dnech udělat menší úklid ve svém krasavci a udělat si dostatečné místo. Tak prosím vydržte a já se pokusím vydat článek co nejdříve! ;) Teď tu pro vás mám recept na mini galettes, který najdete i v novém čísle Cinnamon online magazínu! 



INGREDIENCE

{na 4 galettes}

{těsto}
160 g hladké mouky
114 g másla
půl polévkové lžíce cukru
60 ml ledové vody
1 lžička soli

{náplň}
2 středně velká červená jablka
1 lžička kukuřičného škrobu
2 polévkové lžíce hnědého cukru
půl lžičky mleté skořice
půl polévkové lžíce citronové šťávy

{na potření}
1 vejce
1 polévková lžíce vody
hnědý cukr muscovado na posypání

{šlehačka}
1 kelímek minimálně 30 % smetany ke šlehání


Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a sůl. Dále přidejte nakrájené kusy másla a vytvořte drobenku. Přilijte ledovou vodu a vypracujte těsto. Vytvarujte ho do plochého kola, zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici minimálně 1 hodinu.

Předehřejte troubu na 190 °C a vyložte plech pečicím papírem. Jablka zbavte jádřinců, rozpulte a nakrájejte na tenké plátky. V misce smíchejte cukr, skořici, škrob, citronovou šťávu a jablka. Vychlazené těsto rozdělte na čtyři části a rozválejte na menší tenká kola. Do středu naskládejte plátky jablek (nechte si okraj cca 3 centimetry), těsto přes ně opatrně přehněte a v případě potřeby přeložte přes sebe, aby záhyby držely pohromadě.

V malé misce smíchejte vejce se lžící vody. Lehce jím potřete okraje galetek a posypte je hnědým cukrem muscovado. Doba pečení je asi 35 – 40 minut, dokud nejsou galetky dozlatova upečené a jablka měkká. Poté nechte vychladnout a podávejte s čerstvě vyšlehanou šlehačkou.

Musím říct, že se po takových dezertech můžu utlouct - jablka a skořice nikdy neomrzí, uvidíte! :)

You Might Also Like

3 comments

  1. Dobrý den,

    Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku http://www.vyhledejrecepty.cz/ kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 140 000 posbíraných receptů. Každým dnem narůstá návštevnoť strany.
    Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.

    Vyhledejrecepty.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.

    V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.

    S pozdravem,
    Tunde
    info@vyhledejrecepty.cz

    OdpovědětVymazat

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...