ČOKOLÁDOVÁ PĚNA S MÁTOU
neděle, dubna 13, 2014
Dnes tu máme rychlý recept na sladkou tečku po obědě. Protože je stále víc a víc teplo, bylinkám se daří. Takže taková máta je skvěle voňavá a může doplnit váš dezert z kvalitní čokolády: čokoládovou pěnu. Pokud se vám povede, stejně jako mně, uchovat pěnu v lednici příliš dlouho, máte z ní hořko-sladkou čokoládovou zmrzlinu. :D Ale jako pěna vám bude chutnat určitě víc: recept jsem převzala z kuchařky Apetitu, na kterou jsem nedávno sepsala recenzi.
INGREDIENCE
{na cca 4 porce}
{pěna}
80 g kvalitní tmavé čokolády
(ideálně se 70 % kakaové hmoty)
100 g mascarpone
100 ml smetany ke šlehání
jedna polévková lžíce moučkového cukru
hrst borůvek na ozdobu
(ideálně se 70 % kakaové hmoty)
100 g mascarpone
100 ml smetany ke šlehání
jedna polévková lžíce moučkového cukru
hrst borůvek na ozdobu
{máta}
šťáva z poloviny citrónu
dvě hrsti mátových lístků
tři polévkové lžíce krystalového cukru
dvě hrsti mátových lístků
tři polévkové lžíce krystalového cukru
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte ji zchladnout. Ušlehejte smetanu a v další misce utřete mascarpone s cukrem. Vzniklý krém lehce spojte s rozpuštěnou čokoládou a ušlehanou smetanou.
Na mátovou drť rozdrťte v hmoždíři nebo v misce mátové lístky s cukrem a citrónovou šťávou, pěna bude potom krásně voňavá.
Rozdělte ji do čtyř menších šálků nebo pohárků a vložte samotnou do lednice jen na pár minut vychladit. Před podáváním ji ozdobte borůvkami a připravenou mátovou drtí.
0 comments