KACHNÍ PRSA S GLAZOVANOU ZELENINOU & MANDLEMI

úterý, dubna 08, 2014

Dnes tu máme pauzu od sladkého a nějaké to masíčko! Kachní prsa se sladkou omáčkou? A k tomu glazovaná zeleninka? Pro někoho zvláštní kombinace, ale musím říct, že mně se líbila. Nechám jen na vás, jak dlouho budete prsa dopékat v troubě - můžete o trochu méně a budou více krvavá. Ale mně vyhovují takhle! :) Pokud nemáte rádi cibuli, můžete ji úplně vynechat a udělat si pouze glazovanou mrkev, i tak bude jídlo určitě skvělé! :) A křupavé mandle pokrm hezky doplní. Dobrou chuť! 


INGREDIENCE
{na 4 porce}

{kachní prsa}
4 kusy (800 g) kachních prsou s kůží
olivový olej
mletý pepř
sůl

{zelenina}
12 malých mrkví
8 malých stříbrných cibulek
4 menší červené cibule
4 polévkové lžíce másla
3 lžičky cukru
hrst mandlí
špetka soli a mletého pepře
šťáva z jedné limetky

{omáčka}
5 polévkových lžic sójové omáčky
šťáva z jedné limetky
lžička medu




Připravte si zeleninu. Mrkve očistěte, oloupejte a odstraňte nať (na ozdobu můžete nechat kousek zelených konců). Všechny cibule oloupejte, rozpulte a rozeberte na plátky. Zeleninu nasypte do hrnce, přidejte máslo, cukr, sůl a pepř. Zalijte hrnkem vody a zakryjte hrnec kusem alobalu. Přiveďte k varu a vařte při střední teplotě asi 15 minut – dokud není mrkev měkká. Poté sundejte alobal, přidejte mandle a zredukujte vodu na hustou glazuru. Nakonec zakápněte šťávou z limetky. Zeleninu udržujte teplou.

V malém rendlíčku zahřejte šťávu z limetky, sójovou omáčku a med. Povařte dokud se med úplně nerozpustí. Do servírování udržujte omáčku teplou.


Kachní prsa dočistěte, kůži nařízněte do mřížky, ochuťte solí a pepřem stranu s čistým masem a potřete olivovým olejem. Maso opečte na pánvi nejdříve kůží dolů dozlatova, otočte na druhou stranu, lehce opečte a dejte dopéct do vyhřáté trouby na 180 °C – cca 6 – 8 minut. Poté nechte 10 minut odležet a krájejte na plátky. Servírujte s glazovanou zeleninou a polité sladkou omáčkou.

You Might Also Like

0 comments

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...