KACHNÍ PRSA S GLAZOVANOU ZELENINOU & MANDLEMI
úterý, dubna 08, 2014
Dnes tu máme pauzu od sladkého a nějaké to masíčko! Kachní prsa se sladkou omáčkou? A k tomu glazovaná zeleninka? Pro někoho zvláštní kombinace, ale musím říct, že mně se líbila. Nechám jen na vás, jak dlouho budete prsa dopékat v troubě - můžete o trochu méně a budou více krvavá. Ale mně vyhovují takhle! :) Pokud nemáte rádi cibuli, můžete ji úplně vynechat a udělat si pouze glazovanou mrkev, i tak bude jídlo určitě skvělé! :) A křupavé mandle pokrm hezky doplní. Dobrou chuť!
INGREDIENCE
{na 4 porce}
{kachní prsa}
4 kusy (800 g) kachních prsou s kůží
olivový olej
mletý pepř
sůl
olivový olej
mletý pepř
sůl
{zelenina}
12 malých mrkví
8 malých stříbrných cibulek
4 menší červené cibule
4 polévkové lžíce másla
3 lžičky cukru
hrst mandlí
špetka soli a mletého pepře
šťáva z jedné limetky
8 malých stříbrných cibulek
4 menší červené cibule
4 polévkové lžíce másla
3 lžičky cukru
hrst mandlí
špetka soli a mletého pepře
šťáva z jedné limetky
{omáčka}
5 polévkových lžic sójové omáčky
šťáva z jedné limetky
lžička medu
šťáva z jedné limetky
lžička medu
Připravte si zeleninu. Mrkve očistěte, oloupejte a odstraňte
nať (na ozdobu můžete nechat kousek zelených konců). Všechny cibule oloupejte,
rozpulte a rozeberte na plátky. Zeleninu nasypte do hrnce, přidejte máslo,
cukr, sůl a pepř. Zalijte hrnkem vody a zakryjte hrnec kusem alobalu. Přiveďte
k varu a vařte při střední teplotě asi 15 minut – dokud není mrkev měkká.
Poté sundejte alobal, přidejte mandle a zredukujte vodu na hustou glazuru.
Nakonec zakápněte šťávou z limetky. Zeleninu udržujte teplou.
V malém rendlíčku zahřejte šťávu z limetky,
sójovou omáčku a med. Povařte dokud se med úplně nerozpustí. Do servírování
udržujte omáčku teplou.
Kachní prsa dočistěte, kůži nařízněte do mřížky, ochuťte
solí a pepřem stranu s čistým masem a potřete olivovým olejem. Maso opečte
na pánvi nejdříve kůží dolů dozlatova, otočte na druhou stranu, lehce opečte a
dejte dopéct do vyhřáté trouby na 180 °C – cca 6 – 8 minut. Poté nechte 10 minut
odležet a krájejte na plátky. Servírujte s glazovanou zeleninou a polité
sladkou omáčkou.
0 comments