HOVĚZÍ BURGER SE SÁZENÝM VEJCEM & CIBULKOU

úterý, června 03, 2014

Grilovací sezóna je tu! Posezení s přáteli na zahradě, zajímavé drinky a dobré jídlo. K něčemu takovému rozhodně patří burgery. Sehnala jsem v Marks & Spencer potravinách zlevněné housky, které se celkem hodily na jejich přípravu. Pokud ale chcete vlastní, rozhodně se tomu nebraňte! Můžete vyzkoušet třeba tyto od pana Cuketky. Z masa jsem využila již předem namleté hovězí maso, ale prý je mnohem lepší si maso pomlít doma; je totiž důležité, aby pomleté maso nebylo jako pasta. Inspiraci na přípravu masa jsem našla na blogu Kitchen And The City. Tak hurá do toho! :)



INGREDIENCE
{na 6 burgerů}

{burger}
6 housek na burgery
600 g hovězího mletého masa
(nebo nejlépe doma pomletého)
asi 50 g másla
směs čerstvých bylinek
(bazalka, majoránka, rozmarýn)

sůl a čerstvě mletý pepř

{ostatní}

2 středně velká rajčata
6 listů salátu
6 vajec
2 cibule
hořčice



Mleté maso osolte, opepřete a vytvořte kuličky o hmotnosti 100 gramů. Do každé kuličky vložte trochu bylinkového másla, které si předtím vytvořte z másla a směsi posekaných bylinek. Kuličky vložte do lednice odpočinout; půl hodiny před grilováním maso vyndejte a nechte při pokojové teplotě.

Mezitím si připravte zeleninu. Oloupejte cibule a nakrájejte je na kolečka. Zeleninu omyjte a osušte, rajčata nakrájejte na plátky. Na pánvi si opečte cibuli dozlatova. 

Masové kuličky lehce uplácněte a grilujte cca 5 minut. Sundejte opečenou cibuli z pánve a na stejné připravte sázená vejce (volská oka). Před podáváním propečte rozříznuté housky. 

Spodky housek potřete hořčicí, obložte salátovými listy, plátky rajčat, orestovanou cibulí a na vše položte ugrilované maso. Celé dílo doplňte sázenými vejci a přiklopte vršky housek.

You Might Also Like

2 comments

  1. Hamburger a ještě domácí,to nikdy nezklame :) Vypadá luxusně

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. {Terka}

      Díky moc! :) Akorát jsem trochu přehnala výšku, skoro nešel jíst "slušně" :D :)

      Smazat

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...