BRAMBORAČKA S HOUBAMI

neděle, srpna 31, 2014

Nechápu to, ale počasí připomíná spíš podzim než veselý konec léta. Včera to bylo sice lepší, ale i tak jsou mraky nevyzpytatelné; v pátek jsme dokonce topili v krbu! Nikoho proto neurazí dobrá krémová polévka, navíc s pěknou porcí hub. U nás moc hub není, bohužel, ale třeba se to ještě změní. Pokud jste na tom stejně, klidně použijte sušené. Originální recept jsem převzala z publikace Kuchařka pod párou: tato kniha mi vyhovovala jen z části. Například polévky nebo různé druhy knedlíků připravených v páře jsem musela vyzkoušet. Detailnější popis najdete v mé recenzi pro Studentpoint.


INGREDIENCE
{na 5 až 6 porcí}

3 větší brambory
100 g kořenové zeleniny
150 g čerstvých hub
200 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
kmín, sůl a petrželka



Brambory a zeleninu oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky. Houby očistěte, malé můžete nechat celé, větší nakrájejte na plátky. Pokud nemáte čerstvé houby, použijte sušené (předem namočené podle návodu). Všechny suroviny dejte do nádoby, zalijte asi 1,5 litrem vody, osolte, okmínujte a pod poklicí vařte 15 až 20 minut. Po uvaření brambor rozmíchejte ve smetaně hladkou mouku a zahustěte jí polévku; krátce povařte. Naservírovanou polévku posypte nadrobno pokrájenou petrželkou.



Nenechte se zmást poslední fotkou, ty velké knedlíčky k polévce nepatří! :) Jen jsem zkoušela domácí houskové knedlíčky, tak trochu ve tvaru velkých noků! ;)

You Might Also Like

2 comments

  1. Hmm tak tohle je taková luxusnější verze bramboračky, tu bych si nechala hned líbit :)

    OdpovědětSmazat

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...