RESTAURANT DAY SRPEN: ZASTÁVKY VÝTOŇ & KRYMSKÁ
pondělí, srpna 25, 2014
Já tuhle akci prostě miluju! Všichni blázni do jídla se sejdou a ochutnávají. Letní Restaurant Day jsem ale tentokrát pojala trochu komorně: fotit jsem šla sama, takže jsem si vybrala jen dvě místa, kde jsem zakotvila. Prvním místem byla Výtoň: zkrátka z toho důvodu, že se na zahrádce kubistického domu sešlo větší množství prodávajících. Druhým "spotem" byla Krymská, kde jsem si brousila zuby na japonskou domácí cukrárnu!
Na první místo jsem se dostala lehce po dvanácté, rozhodla jsem se trochu si přispat! :D Nakonec mě to ale maličko mrzelo, protože zahrada byla relativně malá, takže zachvíli i dost plná (ale opravdu hezká!). Jídlo prodávajících vypadalo skvěle a panovala zde příjemná atmosféra. Několikrát jsem obešla všechny stánky kvůli fotkám a pak jsem zastavila před Bistrem Sezóna: zaujal mě okurkový salát ve sklenici. Opravdovou chuť jsem měla na burger od Grill 360°, ale fronta byla TAK obrovská, že jsem to bohužel musela vzdát. Vydala jsem se proto za druhým vybraným stánkem.
Stánek japonské domácí cukrárny mě opravdu uchvátil. Ochutnala jsem hned dva druhy těchto speciálních sladkostí: Yatsuhashi a Daifuku s banánem. Hlavní složkou obou pokrmů byla skořice, takže šlo o relativně aromatickou věc. Lepkavé těsto ovšem má své kouzlo, takže jsem se nebránila: a dobře jsem udělala! :) Těším se na další akci, kde se s touto sympatickou cukrářkou znovu uvidím! :) A teď už jen a jen samé fotky! :)
0 comments