PATIZON V PANKO STROUHANCE S CHILLI & MOŘSKOU SOLÍ

sobota, září 27, 2014

Tento předkrmový recept je opravdu jednoduchý, ale pomohl nám zbavit se velkých zásob tykví. Konkrétně šlo o patizony, se kterými osobně nemám moc zkušeností. Zaslechla jsem, že se chuťově podobají cuketě, nabízela se tedy možnost klasického povaření s další zeleninou. Proč ale nezkusit něco jiného? Vzpomněla jsem si na skvělou panko strouhanku a řešení bylo na světě. Ve finále tento předkrm chutná dobře! Takto připravené patizony vypadají trochu jako vegetariánské krevety! :) Podávejte je s jemným smetanovým dipem nebo s klasickou chilli omáčkou!



INGREDIENCE
{na cca 16 kousků}

1 menší patizon
sůl

{na obalování}
hladká mouka
1 vejce
2 lžíce vody
panko strouhanka
chilli s mořskou solí
olej na smažení

Patizon oloupejte, rozpulte a vydlabejte semínka. Obě půlky rozkrájejte na cca 8 měsíčků a zbavte je zbylé slupky. Tato zelenina je tak trochu hrbolatá, takže se musíte postarat o nevzhledné "boule" na každém kousku. Ale nebojte, můžete je samozřejmě osmažit! 

Všechny kousky trošičku osolte běžnou solí a dejte stranou. Obalovat se budou v klasickém trojobalu: hladká mouka, vejce a strouhanka. Dojde ovšem k menším kosmetickým úpravám. Vejce rozšlehejte s vodou a místo klasické strouhanky použijte speciální japonskou panko strouhanku: aby toho nebylo málo, namelte do ní chilli s mořskou solí.

Každý kus obalte a osmažte dozlatova na oleji: mně stačila cca 1 minutu pro každou stranu + dosmažení světlejších částí. Hotové kousky odkládejte na papírové ubrousky, natáhnou mastnotu. Podávejte s vybranou omáčkou a posypejte namletým mixem chilli s mořskou solí!


{Tip na omáčku}
3 až 4 lžíce bílého jogurtu, 1 až 2 lžíce zakysané smetany, lžíce citronové šťávy, olivový olej, nakrájené čerstvé bylinky (pažitka, petrželka), mletý pepř, sůl

You Might Also Like

2 comments

  1. Díky za recept, obalovaný patizon jsem kdysi měla a moc mi chutnal jen jsem na něj zapomněla :)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec zač! :) Já ho měla prvně, narazila jsem především na recepty s klasickou strouhankou, ale panko strouhanka mě hodně baví! :)

      Smazat

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...