NÁVŠTĚVA RESTAURACE: EL BARRIO DE ÁNGEL
pondělí, února 16, 2015
Před pár týdny jsem měla tu možnost navštívit pražskou restauraci, která nabízí jihoamerické speciality a především steaky! Pozvána jsem byla na cooking show a představení nového prostoru restaurace El Barrio de Ángel.
Na místo jsem dorazila s přítelem lehce před třetí hodinou odpoledne. Restauraci jsme našli hned pár kroků od obchodního centra Nový Smíchov, dostupnost je tedy ideální. Usazeni jsme byli k vysokému stolku, hned vedle neskutečného množství sýrů a uzenin: takové pokušení! Postupně se místnost zaplnila lidmi a odpoledne plné specialit mohlo začít!
Restaurace El Barrio není žádným nováčkem mezi pražskými podniky, otevřena byla v roce 2007. Novinkou je ale nabídka španělských delikates v sekci Delicatessen, která byla představena začátkem tohoto roku. Po krátkém uvítání, během kterého jsme z našich talířků uzobávali sýry, olivy a výbornou šunku, došlo na prohlídku obou částí restaurace. Vrchní totiž funguje jako bistro a take away, kde si můžete objednat i snídani. Interiér doplňují láhve všelijakých vín, zavěšená šunka nebo skříňky naplněné domácím pečivem. Spodní část nabízí především steaky a vše s tím spojené. Je zahalena v přítmí, až lehké tmě, kterou prosvětlují nápisy nad stoly: rozhodně se tedy neztratíte.
Kuchaři pro nás připravili steaky, které doplnili o salsu Chimicurri a vinmeládu. Moc jsme si pochutnali! To ale nebylo z kuchařského umění vše, po malé pauze jsme byli pozváni ke sledování přípravy Ceviche. Nevíte, o čem je řeč? Nic si z toho nedělejte, pro mě to byla naprostá premiéra. Ceviche (čteno seviče) je pokrm ze syrové ryby: její pokrájené kousky se nakládají do citronové šťávy a následně se smíchají s dalšími ingrediecemi. Nemusíte použít jen ryby, ale i jiné mořské plody. My jsme mohli ochutnat několik druhů: ceviche z lososa, krevet, ze slávek nebo třeba z mušlí sv. Jakuba. Mně osobně nejvíc chutnala verze z krevet, ale abych pravdu řekla, steaky mě oslovily mnohem víc.
Ráda do této restaurace zavítám znovu, především do bistra, které mě oslovilo svou nabídkou i cenami! Uvidíme, jak se povede nové sekci Delicatessen. Konkurence jee v této oblasti opravdu vysoká. A teď už jsou na řadě fotky! :)
{OTEVÍRACÍ DOBA RESTAURACE}
Pondělí - Pátek: 11:30 až 24:00
Sobota & Neděle: 12:00 až 24:00
{OTEVÍRACÍ DOBA SEKCE DELICATESSEN}
Pondělí - Pátek: 8:30 až 22:00
Sobota & Neděle: 10:00 až 22:00
{ADRESA}
El Barrio de Ángel
Lidická 42
Praha 5 - Anděl
2 comments
Můj muž tam rád chodí na dobré maso :-)) a pro mne mají i nemasité pokrmy, což je super. :-))
OdpovědětVymazatTak to je ideální kombinace! :)
Vymazat