PEČENÁ KUŘECÍ KŘÍDLA S PARMAZÁNEM
pátek, října 09, 2015
Už mi na blogu chyběl recept, tak jsme si dnes udělala rychlá a chutná kuřecí křídla. Recept jsem našla na stránce Steamy Kitchen, dokonce i na jednom českém blogu (Spižírna). Místo sušeného rozmarýnu jsem ale použila majoránku a tymián. Navíc jsem křídla pomazaná parmazánovou směsí strčila na chvíli zpět do trouby, aby byla krásně křupavá! :)
INGREDIENCE
{na 2 porce}
cca 450 g kuřecích křídel (6 ks)
1 lžička sušené majoránky
1 lžička sušeného oregána
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžička mořské soli
několik snítek sušeného nebo čerstvého tymiánu
1 lžička sušené majoránky
1 lžička sušeného oregána
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžička mořské soli
několik snítek sušeného nebo čerstvého tymiánu
{parmazánová směs}
2 lžíce čerstvé pokrájené bazalky
2 až 3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, prolisovaný
2 až 3 lžíce nastrouhaného parmazánu
špetka mořské soli
2 lžíce čerstvé pokrájené bazalky
2 až 3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, prolisovaný
2 až 3 lžíce nastrouhaného parmazánu
špetka mořské soli
Troubu předehřejte na 200 °C. V malé misce smíchejte sušené oregáno, majoránku, mletý kmín a sůl. Křídla rozmístěte na plech (na pečicí papír nebo alobal) a každé touto bylinkovou směsí okořeňte, z obou stran. Nakonec je ještě posypejte snítkami sušeného nebo čerstvého tymiánu (ten čerstvý se možná bude víc pálit, takže pozor).
Plech vložte do trouby a křídla pečte cca 20 minut. Mezitím si připravte parmazánovou směs: smíchejte olivový olej, pokrájenou bazalku, prolisovaný stroužek česneku, strouhaný parmazán a špetku soli. Než budou křídla upečená úplně dozlatova, vyndejte plech z trouby a jednotlivé kusy potřete parmazánovou směsí (trochu si nechejte nakonec, ve zbylé směsi budete obalovat i ty hotové). Vraťte je zpět do trouby a ještě chviličku pečte, dokud nebudou všechna křídla krásně křupavá a zlatá.
Podávejte se salátem (doporučuju ho ochutit olivovým olejem, balzamikovým krémem a sušeným česnekem se solí).
0 comments