NUDLOVÝ SALÁT SE SEMÍNKY Z GRANÁTOVÉHO JABLKA & PINIOVÝMI OŘÍŠKY

úterý, listopadu 24, 2015

Granátové jablko naprosto zbožňuji, nedávno jsem si koupila hned dvě. Jedno jsem snědla na posezení a půlku toho druhého jsem použila právě do studeného nudlového salátu. Je jednoduchý a chuťově velice jemný, ale musím říct, že mi to v tomto případě vyhovovalo (vymyslela jsem si ho jen jako rychlovku k obědu). Semínka z jablka dodávají salátu šťávu, sušený česnek a parmazán zase výraznější chuť.  



INGREDIENCE
[cca 2 porce]

2 hnízda rýžových vermicelli nudlí
2 až 3 hrsti nadrobno posekaného salátu
(mix baby špenátu a mladých lístků červené řepy)
10 až 15 g piniových oříšku
semínka z 1/2 granátového jablka
olivový olej
nastrouhaný parmezán
sušený česnek
pepř, případně i sůl


Příprava je opravdu jednoduchá: salát je totiž studený, takže vařit se budou pouze nudle.

Ty si proto nejdřív uvařte podle návodu (já jsem nechala přivést vodu k varu, dala jsem do ní dvě hnízda nudlí, hrnec jsem odstavila z plotny a zakryla pokličkou; nudle jsem nechala v teplé vodě asi 4 minuty a pak jsem se scedila). Následně je v cedníku propláchněte vlažnou vodou.


Pak už je to snadné - do nudlí přisypejte semínka, oříšky a pokrájený salát. Přilijte trochu olivového oleje a vše dobře promíchejte. Salát nejdřív dochuťte pepřem, trochou sušeného česneku a především nastrouhaným parmazánem. Já jsem ho použila celkem dost, abych jemnému salátu dodala výraznější chuť. Pokud chcete, můžete salát ještě dosolit – ale uvidíte sami.

You Might Also Like

0 comments

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...