ASIJSKÁ KUŘECÍ POLÉVKA S VEJCEM & HOUBAMI SHIITAKE

sobota, února 27, 2016

Konečně! Konečně jsem si připravila pořádnou asijskou polévku. Chtěla jsem si teda připravit rámen se vším všudy, ale první zádrhel nastal, když jsem nesehnala nudle, které se na jejich přípravu používají. Zároveň jsem chtěla připravit tradiční vývar, ale také to nějak nevyšlo...no zkrátka, těch "skvělých" zádrhelů bylo několik, ale já jsem se nenechala odradit! 

Rozhodla jsem se uvařit kuřecí polévku inspirovanou rámenem, která bude sice z kuřecího vývaru, s kuřecími prsíčky (což nevadí, i v rámenech jsem je zahlédla) a s vaječnými čínskými nudlemi, ale rozhodně bude dobrá! Řídila jsem se receptem ze stránky Fork Knife Swoon, protože jsem takovou polévku připravovala poprvé. A vyplatilo se!


INGREDIENCE
[2 až 3 porce]

2 KUŘECÍ PRSA
SŮL, MLETÝ PEPŘ
1 LŽÍCE MÁSLA

2 LŽIČKY ŘEPKOVÉHO OLEJE

3 LŽIČKY ČESNEKU, prolisovaného
2 LŽIČKY ČERSTVÉHO ZÁZVORU, prolisovaného
3 až 5 lžic SÓJOVÉ OMÁČKY
2 až 3 lžíce RÝŽOVÉHO VÍNA MIRIN
1 LITR KUŘECÍHO VÝVARU

cca 70 g ČERSTVÝCH HUB SHIITAKE

2 VEJCE
3 až 4 SVAZKY ČÍNSKÝCH VAJEČNÝCH NUDLÍ

HRST KLÍČKŮ
BABY ŠPENÁT

HRST POKRÁJENÉ JARNÍ CIBULKY


1. Nejdřív začněte s kuřecími prsíčky: obě naklepejte a okořeňte solí a čerstvě namletým pepřem. Na pánvi rozpusťte máslo a na středním plameni opékejte z obou stran dozlatova - klidně je připravujte pomaleji, ať nejsou hotová o tolik dřív. Pokud se tak ale stane, lehce rozehřejte troubu a schovejte je do ní (případně je zakryjte alobalem, pokud nechcete troubu zapínat).

2. Ve velkém hrnci rozehřejte řepkový olej, přisypejte česnek, zázvor a chvíli restujte. Následně přilijte sójovou omáčku, rýžové víno mirin a promíchejte.

3. Opět chvíli restujte, poté zalijte studeným vývarem, přikryjte pokličkou a nechejte lehce probublávat asi 10 minut.

4. Mezitím opatrně omyjte houby a pokud chcete, odlomte jim nožičky (u hub shiitake jsou někdy tvrdší). Po uplynuté době přisypejte houby do vývaru a vařte ho odkrytý dalších asi 10 minut: podle potřeby dochuťte solí, pepřem nebo i sójovou omáčkou a rýžovým vínem.

5. Dalším "mezikrokem" je příprava vajec: ve vroucí vodě je vařte 7 minut - žloutky budou lehce tekuté. Jakmile budou vejce hotová, přendejte je do studené vody a po zchladnutí je oloupejte.

6. Během vaření vajec si zároveň připravte nudle, stačí když je vložíte do vroucí vody a necháte vařit požadovanou dobu - mé 3 až 5 minut, nechala jsem je vařit 4 minuty. Ani jsem vodu nesolila, chuť jim dodal vývar.

SERVÍROVÁNÍ

Jakmile máte hotová kuřecí prsa, teplý vývar s houbami, vejce i nudle, můžete servírovat. Připravte si hlubokou misku, do ní vložte část uvařených nudlí a několik plátků masa, které si nakrájíte z kuřecích prsou. Vše zalijte vývarem a nezapomeňte do misky přisypat i povařené houby, které v něm jsou. Navrch přidejte klíčky, natrhaný baby špenát a rozkrojené vejce. A pak už jen stačí posypat jarní cibulkou! :)

You Might Also Like

0 comments

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...