VANILKOVÝ CHEESECAKE

středa, března 30, 2016

Už jsem na blog dlouho nedala něco sladkého! I když mi už druhý den není úplně dobře, chuť na jídlo mám pořád! Ta mi asi nikdy nezmizí ... :P Se sestřenkou jsme se tedy pustily do pečení cheesecaku - recept mi poradila právě ona a teta, už ho prý doma zkoušely a chutnal :) Původně jsem chtěla připravit mangovou omáčku, kterou by se cheesecake poléval, ale neměla jsem bohužel dostatek sil. I samotný je ale tento dort skvělý, kostičky manga ho jen lehce osvěží (omáčka by mohla fungovat lépe), ale v případě těchto dezertů můžete použít samozřejmě i jahody a jiné ovoce, jakmile bude v sezóně :) Mimochodem: originální recept obsahuje sýr philadelphia, ale jelikož jsme potřebovaly opravdu velké množství a chtěly jsme trochu ušetřit, nakoupily jsme Gervais - musím říct, že i tak je dort opravdu dobrý!


INGREDIENCE
[cca 12 porcí]
[kulatá forma o průměru 28 cm]

200 G SUŠENEK DIGESTIVE, original
80 G MÁSLA

2 VEJCE
150 G KRUPICOVÉHO CUKRU
760 G GERVAIS ORIGINAL, 4 vaničky
200 G GERVAIS NATUR, 2 maxi kostky
1 VANILKOVÝ LUSK

HOŘKÁ ČOKOLÁDA
1/2 MANGA


  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Sušenky rozmixujte v mixéru najemno a zároveň si rozpusťte máslo.
  2. Spodní část formy vyložte pečicím papírem a po stranách vymažte máslem.
  3. V misce smíchejte rozmixované sušenky s máslem a vše přesypejte do formy: rovnoměrně rozprostřete a dobře upěchujte.
  4. Dejte do trouby zapéct na 10 minut.
  5. Mezitím si připravte "sýrovou směs": v míse vyšlehejte vejce s cukrem.
  6. Postupně zašlehejte všechno gervais a nakonec vmíchejte semínka z vanilkového lusku.
  7. Jakmile budete mít sušenkový korpus hotový, můžete do něj přelít směs. Rovnoměrně rozetřete a dejte péct na 25–30 minut.
  8. Po upečení cheesecake nechejte lehce vychladnout na lince, poté ho přendejte do lednice a nechejte dostatečně vychladit.
  9. Před podáváním dort ozdobte kostičkami manga a nastrouhanou čokoládou.

You Might Also Like

0 comments

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...