PIKANTNÍ ZAPEČENÉ CUKETY
čtvrtek, června 23, 2016
[3 porce]
3 KULATÉ CUKETY
PROVENSÁLSKÉ KOŘENÍ
pokud by pikantnost tuňáka nestačila, můžete samozřejmě přidat čerstvou papričku
OLIVOVÝ OLEJ
PAŽITKA
5 LŽIC TŘÍBAREVNÉ RÝŽE NATURAL, neuvařené
SŮL, PEPŘ
PARMAZÁN
3 KULATÉ CUKETY
PROVENSÁLSKÉ KOŘENÍ
1 STROUŽEK ČESNEKU, prolisovaný
cca 1/2 PLECHOVKY CIZRNY
1 PLECHOVKA (80 G) TUŇÁKA S CHILLI PAPRIČKOU, použila jsem Rio Marepokud by pikantnost tuňáka nestačila, můžete samozřejmě přidat čerstvou papričku
OLIVOVÝ OLEJ
PAŽITKA
5 LŽIC TŘÍBAREVNÉ RÝŽE NATURAL, neuvařené
SŮL, PEPŘ
PARMAZÁN
- Jako první dejte vařit rýži. Její množství zalijte dvojnásobným množstvím vody a vařte doměkka: mělo by stačit 35 minut (já jsem během vaření musela dolít vodu, protože se mi příliš rychle vyvařila).
- Cukety omyjte, odřízněte vršky (použijete je poté jako čepičku :)) a vydlabejte vnitřky.
- Z vydlabaného množství použijte tak polovinu (zbytek můžete dát do salátu nebo polévky), přendejte do pánve, zakápněte olivovým olejem a restujte doměkka. Poté dochuťte provensálským kořením, solí, pepřem, přidejte prolisovaný česnek a restujte dozlatova (myslela jsem si, že to u vodnaté cukety nepůjde, ale po nějaké době krásně zezlátla).
- K orestované cuketě přidejte scezenou cizrnu, přimíchejte tuňáka, dobře promíchejte a snižte plamen.
- Jakmile budete mít rýži hotovou, můžete ji přidat do směsi v pánvi (já jsem vmíchala 6 vrchovatých lžic uvařené rýže; pokud vám nějaká zbyde, rozhodně se nic nestane).
- Nakonec vše zasypejte nasekanou pažitkou (stačí několik stonků), dochuťte a ještě jednou dobře promíchejte.
- Připravte si vydlabané cukety a pořádně je naplňte: ale pozor, nesmíte je samozřejmě protrhnout. Menší pekáček lehce zakápněte olejem, přendejte do něj cukety i s "čepičkami" a zasypejte nastrouhaným parmazánem. Zvrchu opět zakápněte olejem.
- V troubě předehřáté na 160 °C pečte 30–40 minut (cuketky musí dostatečně změknout, ale hlídejte si také "čepičky", ať se vám zespod nepřipečou). Podávejte například se salátem.
4 comments
Tyhle cuketky nikdy nezklamou a vždy vypadají naprosto úchvatně :)
OdpovědětVymazatJsou skvělé. Jsem ráda, že jsem na ně narazila :)
VymazatTak to vypadá fantasticky. Nejsem velkou fanynkou tuňáka, ale domnívám se, že by to mohlo být dobré i s vepřovou konzervou :) Úplně se mi sbíhají slinky :)
OdpovědětVymazatDěkuju! :) A s tím vepřovým by to mohlo být super!
Vymazat