PIKANTNÍ ZAPEČENÉ CUKETY

čtvrtek, června 23, 2016

Na tyto roztomilé kulaté cukety jsem narazila v obchodě a jsou ideální k plnění. Včera jsem dokonce měla doma ochutnávače :) (Barču, která se mnou blog zakládala) a dala jim zelenou. Můžete si je doma připravit jako předkrm, ale takové tři kousky určitě zastanou i hlavní jídlo!



INGREDIENCE
[3 porce]

3 KULATÉ CUKETY
PROVENSÁLSKÉ KOŘENÍ
1 STROUŽEK ČESNEKU, prolisovaný
cca 1/2 PLECHOVKY CIZRNY
1 PLECHOVKA (80 G) TUŇÁKA S CHILLI PAPRIČKOU, použila jsem Rio Mare
pokud by pikantnost tuňáka nestačila, můžete samozřejmě přidat čerstvou papričku
OLIVOVÝ OLEJ
PAŽITKA

5 LŽIC TŘÍBAREVNÉ RÝŽE NATURAL, neuvařené

SŮL, PEPŘ
PARMAZÁN


  1. Jako první dejte vařit rýži. Její množství zalijte dvojnásobným množstvím vody a vařte doměkka: mělo by stačit 35 minut (já jsem během vaření musela dolít vodu, protože se mi příliš rychle vyvařila).
  2. Cukety omyjte, odřízněte vršky (použijete je poté jako čepičku :)) a vydlabejte vnitřky.
  3. Z vydlabaného množství použijte tak polovinu (zbytek můžete dát do salátu nebo polévky), přendejte do pánve, zakápněte olivovým olejem a restujte doměkka. Poté dochuťte provensálským kořením, solí, pepřem, přidejte prolisovaný česnek a restujte dozlatova (myslela jsem si, že to u vodnaté cukety nepůjde, ale po nějaké době krásně zezlátla).
  4. K orestované cuketě přidejte scezenou cizrnu, přimíchejte tuňáka, dobře promíchejte a snižte plamen.
  5. Jakmile budete mít rýži hotovou, můžete ji přidat do směsi v pánvi (já jsem vmíchala 6 vrchovatých lžic uvařené rýže; pokud vám nějaká zbyde, rozhodně se nic nestane).
  6. Nakonec vše zasypejte nasekanou pažitkou (stačí několik stonků), dochuťte a ještě jednou dobře promíchejte.
  7. Připravte si vydlabané cukety a pořádně je naplňte: ale pozor, nesmíte je samozřejmě protrhnout. Menší pekáček lehce zakápněte olejem, přendejte do něj cukety i s "čepičkami" a zasypejte nastrouhaným parmazánem. Zvrchu opět zakápněte olejem.
  8. V troubě předehřáté na 160 °C pečte 30–40 minut (cuketky musí dostatečně změknout, ale hlídejte si také "čepičky", ať se vám zespod nepřipečou). Podávejte například se salátem.

You Might Also Like

4 comments

  1. Tyhle cuketky nikdy nezklamou a vždy vypadají naprosto úchvatně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá fantasticky. Nejsem velkou fanynkou tuňáka, ale domnívám se, že by to mohlo být dobré i s vepřovou konzervou :) Úplně se mi sbíhají slinky :)

    OdpovědětVymazat

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...