UDON NUDLE S KREVETAMI
středa, června 15, 2016
Konečně jsem si doma připravila pokrm s udon nudlemi, které patří mezi mé oblíbené. Mám je ráda v polévkách, ale i s nějakou dobrou omáčkou. Tohle je taková rychlovka, kterou jsem si připravila k obědu, když jsem si uvědomila, že doma jedno balení udon nudlí mám. Mamka přivezla po cestě z práce krevety a šlo se klohnit :)
INGREDIENCE
[2 porce]
16–18 KREVET, syrové a vyloupané
2 BALENÍ UDON NUDLÍ, jedno po 180 g
1 VĚTŠÍ HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, čerstvá
2–3 JARNÍ CIBULKY
1 PLÁT ŘASY NORI
SEZAMOVÁ SEMÍNKA
1 AVOKÁDO
SÓJOVÁ OMÁČKA
MIRIN
HNĚDÝ CUKR
VODA
16–18 KREVET, syrové a vyloupané
2 BALENÍ UDON NUDLÍ, jedno po 180 g
1 VĚTŠÍ HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, čerstvá
2–3 JARNÍ CIBULKY
1 PLÁT ŘASY NORI
SEZAMOVÁ SEMÍNKA
1 AVOKÁDO
SÓJOVÁ OMÁČKA
MIRIN
HNĚDÝ CUKR
VODA
- Na pánvi orestujte pokrájenou cibulku (kus zelené části si schovejte na později) společně s hlívou.
- S omáčkou jako takovou se to má takhle: nijak jsem si jednotlivé suroviny nedávkovala - prostě jsem cibulku s hlívou zalila sójovkou, přidala mirin (ale vždy méně než sójovky), zasypala několika lžičkami cukru (tak 2 až 3 možná) a nechala jsem vše lehce povařit. Nakonec jsem vzniklou šťávičku trochu naředila vodou a podle chuti přidávala už použité ingredience. Prostě tak, aby mi omáčka chutnala :)
- Jakmile budete mít vše dochucené, přidejte krevety (já jsem je měla navíc naložené v česneku a bylinkách, ale to není úplně nutné). Restujte dorůžova.
- Udon nudle jsem koupila v japonském obchůdku v takovém malém balení (po 180 g) a už byly předvařené. V angličtině bylo na obalu ale napsáno, že se mají ještě asi 3 minutky povařit ve vodě. Nevím, jestli to bylo úplně nutné, ale raději jsem je chvilinku provařila a poté přihodila ke krevetám.
- Promíchejte, zasypejte sezamovými semínky a přisypejte zelené kousky cibulky.
- Opět promíchejte a naservírujte na talíř. K nudlím přidejte nakrájené kostky avokáda a natrhanou řasu nori.
0 comments