POLÉVKA S NUDLEMI, HOVĚZÍM & KLÍČKY

neděle, října 30, 2016

Já se těch polévek nikdy nepřejím! Jakmile cítím vývar a vidím misku plnou nudlí, naprosto šílím. Nemluvím ale o klasické polévce s nudlemi od babičky (na které není vůbec nic špatného!), nýbrž o vývaru na asijský způsob! A jednu takovou polévku jsem nám včera s bráchou připravila k obědu - domácí vývar, ploché nudle, tenké plátky hovězí svíčkové a další dobroty. Prostě sen!


INGREDIENCE
[2–4 porce]

vývar
500 G DRŮBEŽÍCH KRKŮ
cca 2 L VODY
1 ČESNEK
2 CIBULE, malé
1 a 1/2 LŽIČKY SOLI

SÓJOVÁ OMÁČKA
MIRIN
1 ČERVENÁ CIBULKA, malá

2 SVAZKY NUDLÍ, plochých
cca 20 PLÁTKŮ HOVĚZÍ SVÍČKOVÉ, velmi tenkých
2 VEJCE
SMĚS KLÍČKŮ (baby mungo, čočka, vojtěška)
VÝHONKY ČERVENÉ ŘEPY
JARNÍ CIBULKA
ŘASA NORI, menší plátky
SŮL, PEPŘ


  1. Začněte samozřejmě vývarem. Drůbeží krky zalijte vodou, přidejte oloupanou cibuli, dále česnek a osolte.
  2. Vařte pozvolna na středním plameni alespoň 1 hodinu (u nás to bylo na indukci na šestce). Poté vývar sceďte (náš byl mastnější, ale ničemu to nevadilo), dochuťte sójovou omáčkou a vínem mirin.
  3. Přisypejte do něj červenou cibulku nakrájenou na kolečka a zahřívejte na nízkém plameni, ať se vám nevyvaří.
  4. Ve stejnou chvíli dejte vařit nudle (podle návodu, já měla napsáno 5 minut) a vajíčka - také cca 5 až 6 minut (záleží na vás, jak moc tekutý chcete žloutek).
  5. Mezitím si osolte a případně opepřete tenké plátky hovězí svíčkové. Až budete mít hotové nudle i vejce, pokrájejte si jarní cibulku, připravte si klíčky, výhonky i řasy.
  6. Vývar znovu přiveďte k varu a velmi rychle v něm povařte plátky masa - bude stačit opravdu jen malá chvilička, když budete mít maso tence nakrájené.
  7. Do misek naservírujte nudle, naaranžujte plátky masa a zalijte horkým vývarem.
  8. Polévku doplňte o jarní cibulku, klíčky a plátky řas. Vše dovršte vejcem a lehce zasypejte výhonky červené řepy.

You Might Also Like

2 comments

  1. Pokud se nepletu, tak toto nejsou udon nudle ani náhodou. Udon nudle jsou kulaté a širší. Ty co máte na obrázku budou spíše Pho. Celkově mi to přijde jako by jste zde skloubila japonský a vietnamský recept.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, děkuji za připomínku - duchem jsem asi stále byla v Japonsku. :) Původně jsem chtěla použít udon, pak jsem vzala jiné, ale zapomněla recept upravit - nevím, kde jsem při psaní nechala hlavu, udon nudle jím asi už tak často, že je cpu i tam, kam nepatří. :D Ještě jednou děkuji a už jsem vše napravila. ;) Jinak recept je takovou kombinací japonské a vietnamské kuchyně. Hezké svátky! :)

      Vymazat

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...