BŮČEK PO ASIJSKU

čtvrtek, února 08, 2018

Uvědomila jsem si, že mám v počítači uložené tyto dvě fotky – jednou jsem se totiž rozhodla udělat bůček inspirovaný receptem z blogu V kuchyni vždy otevřeno, který píše Andrea Motlíková. Neměla jsem doma rýžové nudle, ale jasmínovou rýži, což nebylo nic proti ničemu. Snadno jsem tak připravila boží oběd, který si vždycky ráda zopakuji. Nicméně moji pověstnou misku chirashi ještě nedohnal, máme ji doma klidně i dvakrát do týdne – asi vím, jaký recept se tu objeví příště. ;)


INGREDIENCE

400 G BŮČKU, bez kosti
JASMÍNOVÁ RÝŽE
JARNÍ CIBULKA
SEZAM

[marináda na maso]
4 LŽÍCE TŘTINOVÉHO CUKRU
2 LŽÍCE RYBÍ OMÁČKY
2 LŽÍCE SÓJOVÉ OMÁČKY
1 VĚTŠÍ STROUŽEK ČESNEKU, najemno nasekaný
1 CIBULE, na kostičky


  1. Jako první si uvařte jasmínovou rýži podle návodu. Já mám doma rýžovar, takže už rýži ani jinak nevařím. Po uvaření ji uchovávejte do podávání v teple – to umí rýžovar také skvěle. ;)
  2. Bůček nakrájejte na velmi tenké plátky. Z omáček, cukru, česneku a cibule vytvořte marinádu, do které pak maso dejte alespoň na 1 hodinu, misku samozřejmě schovejte do lednici.
  3. Maso vyndejte z marinády, odstraňte cibuli i česnek a rozložte plátky na pečicí mřížku. Troubu dostatečně rozehřejte, maso vložte dovnitř a pod mřížku dejte plech. Grilujte dozlatova.
  4. Do misek si nandejte porci rýže, několik plátků bůčku a na závěr zasypejte čerstvou jarní cibulkou i sezamem.
Já osobně mám ráda jasmínovou rýži jen tak, bez omáčky. Bůček je totiž hodně vypečený, takže šťávu nemá. Kdyby vám to ale nevyhovovalo, můžete si do rýže kápnout trochu kvalitní sójové omáčky – minimálně můj přítel to praktikuje, ale nemluvím teda zrovna o kapce. :P #milovníksójovky

You Might Also Like

0 comments

"License"

This template is a "modified version" of it's original - which is licensed under GNU General Public License. The only change was made in typography due to language incompatibility of the original font.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...